Ξέρεις πώς να γράφεις SEO friendly περιεχόμενο για την Ιστοσελίδα σου?

Ξέρεις πώς να γράφεις SEO friendly περιεχόμενο για την Ιστοσελίδα σου?

Ήξερες ότι το SEO friendly περιεχόμενο στις σελίδες του website σου επηρεάζει τη θέση του στα οργανικά αποτελέσματα της Google?

Πάμε να δημιουργήσουμε μία checklist για το τι πρέπει να κάνεις ώστε το κείμενο σου να πληροί τις προϋποθέσεις του SEO.– Όρισε ένα keyword που να εμφανίζεται στον τίτλο SEO, και το πολύ 2 έως 3 φορές ακόμη μέσα στο κείμενο.

 Το keyword που θα ορίσεις θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την κεντρική ιδέα όλου του άρθρου σου, πχ. Αν γράφεις ένα άρθρο για ενοικίαση ποδηλάτων– Κράτησε το κείμενο σου μεγαλύτερο από 300 λέξεις. 

Σύμφωνα με την google, κείμενα που ξεπερνούν τις 300 λέξεις δίνουν 10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα σου άρθρο σου να εμφανιστεί ψηλά στις αναζητήσεις, σε σύγκριση με κείμενα μικρότερα των 300 λέξεων.– Χρησιμοποίησε τουλάχιστον στο 90% του κειμένου σου την ενεργητική φωνή.

Ένας ακόμα από τους βασικούς κανόνες της google σχετικά με το πώς ένα κείμενο θεωρείται ποιοτικό, είναι το κείμενο να είναι κυρίως γραμμένο στο σύνολο του σε ενεργητική φωνή.– Χώρισε το κείμενο σου σε μικρές παραγράφους και γράφε προτάσεις μικρότερες των 20 λέξεων

 

Ένα κείμενο με μικρές προτάσεις και αρκετές μικρές παραγράφους, δεν είναι μόνο πιο πιθανό να εμφανιστεί ψηλά στις αναζητήσεις, αλλά και το σημαντικότερο, είναι και πολύ πιο φιλικό και λιγότερο κουραστικό  προς τους αναγνώστες. Αυτό είναι το πιο βασικό, και εδώ ταιριάζει απόλυτα το ρητό της Wendy Piersall:

‘’ Google only loves you when everyone else loves you first’’


– Χρησιμοποίησε λέξεις που μπορείς να κάνεις Internal και External Links

Αν το κείμενο σου περιέχει λέξεις που είναι συσχετισμένες με κάποια ιστοσελίδα, μπορείς να δώσεις υπερσύνδεσμο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Επίσης μπορείς να δώσεις υπερσύνδεσμο σε κάποια λέξη που οδηγεί σε άλλο σημείο μέσα στην ιστοσελίδα σου, όπως πχ. Στις υπηρεσίες σου. Άρθρα τα οποία περιέχουν internal και external υπερσυνδέσμους, παίρνουν πολύ πιο υψηλό σκορ ποιότητας σε αντίθεση με όσα δεν έχουν.

Αν έκανες check σε όλα τα παραπάνω, το κείμενο σου είναι ιδανικό για τις μηχανές αναζήτησης!

 

Σε περίπτωση που χρειαστείς καθοδήγηση, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με την με την ομάδα της Virale

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *